Doorgaan naar hoofdcontent

Stoelendans

Een goede vriedin van mij was al enige tijd op zoek naar nieuwe stoelen. Maar wel stoelen die in haar moderne inrichting paste. Het allerliefst wilde ze oude stoelen in een nieuw jasje. Weken lang hielden we onze ogen open om de perfecte stoelen te vinden. En na enige tijd kon ze vier prachtige stoelen bij iemand ophalen, helemaal haar smaak! De blauw/groene verf die erop zat was helaas niet naar haar zin, dus vroeg ze mij om haar stoelen te restylen.

Samen hebben we de juiste kleur gezocht. En hierbij vond ik het belangrijk dat het een verf zou zijn die er goed op bleef zitten, want het zijn immers stoelen. Dus uiteindelijk gekozen voor Liberty Blue van Fusion Mineral Paint. Een mooie, diep donkere, kleur blauw.Toen ik aan de vier stoelen begon kwam ik erachter dat de verflaag er zo slecht opzat dat hij er helemaal af moest. En omdat ik geen fan ben van zandstralen of chemische oplossingen, heb ik het er met de verfkrabber helemaal afgehaald. Wat een werk! Maar toen ze eenmaal kaal waren kon ik eindelijk gaan verven. Fusion heeft in principe geen grondverf nodig, maar ik wilde dat de verf echt super super goed zou hechten. Dus toch maar grondverf gebruikt. 

Oude verflaag


Verf eraf gekrabdGrondverf

En toen mocht ik eindelijk de kleur aanbrengen. Super fijn geverfd met Fusion en wat een resultaat! En zoals jullie mij kennen zet ik alles ook nog even mooi op de foto. Ze passen heel mooi in haar inrichting.

Stylen en de juiste opstelling van de stoelen bepalen

En zie hier het resultaat!

Wil jij ook advies of hulp bij het restylen van jou meubeltjes? Kijk dan bij Re-styling in opdracht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Restyle je kast in één dag - 5 gouden tips!

Is jouw interieur toe aan een andere kast, maar vind je het lastig om zelf een kast op te knappen? Staat die ene kast al zo lang bij je in huis, maar weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Of zou je er aan willen beginnen, maar mis je net die handige tips?  Vandaag vertel ik je hoe je een kast in één dag gerestyled krijgt! Ik vertel je waar je moet beginnen en waar je op moet letten. Ik geef je dé tips waar je verder mee komt! Tip 1: Weet wat je in huis hebt (of haalt): Lak of Was Heb je al een kast in huis of ben je van plan om er nog één aan te schaffen? Let even op hoe de kast origineel is afgewerkt. Staat de kast in een lak of beits of is de kast ooit afgewerkt met was? Je herkent het als volgt: haal je nagel strak over de kast. Als er je er niets afkrabt is het waarschijnlijk lak. Als er wel wat onder je nagel zit kan het was zijn. Iets wat op vuil lijkt is was. grotere stukjes (verfbladder) is verf/lak. Ik laat je hier zien hoe je nog meer een waslaag kunt herkenne

Restyling theekastje

Een aantal weken geleden kreeg ik de vraag of ik dit kastje kon restylen voor iemand. Leuke opdracht! Nadat ik samen met de klant de juiste kleur had uitgezocht en het kastje naar mijn werkplaats had gebracht ging ik aan de slag. De mooie zacht blauwe kleur maakte het theekastje heel modern. Maar nadat ik de laatste verflaag had aangebracht vond ik het toch te strak en te kitch. Gelukkig voelde ik me zo vrij om dit te delen met de klant. Ik stelde voor om het kastje 'oud' te maken. Op die manier krijgt het meubeltje nog meer karakter. En het resultaat was inderdaad veel mooier!    

Stoelen stofferen met gordijnen

Hebben jullie al eens stoelen gestoffeerd? Al is het alleen de zitting van bijvoorbeeld een eetkamerstoel? Nou, ik had m e er nog nooit aan gewaagd. Het leek me namelijk best een uitdaging. Toen ik van iemand vier van deze stoelen kon overnemen moest ik er toch aan geloven. In dit blog vertel ik je hoe ik het heb aangepakt! De klus: Alles keer 4 Ik zag er erg tegenop om maar liefst vier stoelen te moeten opknappen. Maar toch begon ik er aan! 'Gewoon doen' is dan mijn motto. Mijn plan was om het houten frame van de stoelen kaal te maken zodat het blanke houten stoelen werden die ik vervolgens in de was of olie zou zetten. Ik had ook bedacht dat een mooie effen stof goed zou passen bij de houtstructuren. De stof had ik al gekocht toen ik aan de stoelen begon. Echter liep alles toch anders... Het frame verven Nadat ik de zittingen had verwijderd kon ik beginnen aan het kaal maken van de stoelen. Maar wat viel dat tegen zeg! In eerste instantie dacht ik dat er was